5.7.13

Cheesecake u čaši






















Cheesecake je omiljeni desert u mojoj porodici. Obično ga pravim u kalupu za torte, ali je mnogo lepše kada se gostima servira u lepim čašama za vino. Ovaj recept odgovara kalupu za torte prečnika 22 cm. 

Prvi sloj, kora, testo, kako god ga nazvali, se ne peče. Jupiiiii

Priznajem ima mnogo čokolade, ali to ga čini posebnim. Preporučujem da koristite manje čaše, da pravite manje porcije, jer je recept stvarno jak.

Čokoladu izaberite sami. Koja vam se više sviđa?






Cheesecake u čaši

1. sloj
340 gr mlevenog keksa
25 gr šećera u prahu
70 gr istopljenog putera

2. sloj - fil od sira
340 gr čokolade (bele ili crne)
310 gr krem sira
65 gr šećera
500 ml slatke pavlake
60 gr putera

3. sloj
voće po izboru (maline, višnje, šumsko voće)
preliv za torte (crvene boje)

Pripremite čaše po izboru (npr. šest do osam čaša za belo vino).
Na tihoj vatri istopite puter, pa u njega dodajte mleveni keks i šećer u prahu. Dobro sjedinite (biće suvo), i jednako raspodelite po čašama. Blako utapkajte testo i poravnajte.

Umutite slatku pavlaku i stavite sa strane. 
Istopite čokoladu. I nju stavite sa strane.

U velikoj činiji umutite mikserom puter pa mu dodajte šećer, a kada se to lepo sjedini, dodajte i sir. Zatim dodajte istopljenu čokoladu i slatku pavlaku i mutite mikserom dok se ne sjedini.
Umućenu smesu raspodelite po čašama, a napunjene čaše stavite u frižider.

Malo sačekajte do sledećeg koraka da vam voće ne bi iscurelo po filu. Ako pravite fil sa belom čokoladom onda će se voćni sok koji iscuri malo videti - kao meni :).

Preliv za torte pripremite prema upustvu na kesici.
Čaše izvadite iz frižidera i u njih rasporedite voće koje ćete zatim preliti prelivom za torte.
Čaše vratite u frižider da bi se poslastica lepo ohladila.

Služite hladno.






Нема коментара:

Постави коментар