Čokoladni cupcake mmmmmm
Omiljena omiljena poslastica. Posle brownies, naravno.
Pravo je uživanje praviti cupcakes, a bogami i jesti. Stvarno se brzo pripremaju, brzo se ispeku, a još brže pojedu. Prave se od namirnica koje uglavnom svi uvek imamo u kuhinji.
Nedavno sam od Srećnog dugmenceta naručila washi trake i naravno morala odmah da ih upotrebim. Washi trake su stigle poštom u ovom preslatkom pakovanju. A zajedno sa njima i ljubičasto dugmence. Kao da su znali da mi je ljubičasta omiljena boja.
Uz pomoć čačkalica i washi trake brzo se naprave ukrasne zastavice. A od štapića za ražnjiće venac. I postolje za kolače sam ukrasila washi trakom da se sve lepo slaže. Šteta što nikome nije bio rođendan :). Ovo bi bila lepa dekoracija za rođendansku trpezu.
Evo još jedne slike!
Čokoladni cupcake
za 24-27
400 gr šećera
280 gr brašna
80 gr kakao praha
1 kesica praška za pecivo
1 kašičica soli
2 jaja
200 ml mleka
100 ml suncokretovog ulja
2 kašičice ekstrakta vanile
200 ml kipuće vode
280 gr brašna
80 gr kakao praha
1 kesica praška za pecivo
1 kašičica soli
2 jaja
200 ml mleka
100 ml suncokretovog ulja
2 kašičice ekstrakta vanile
200 ml kipuće vode
U plehove za mafine/projice poređajte papirne korpice. Zagrejte rernu na 170˚C.
U velikoj činiji pomešajte zajedno šećer, brašno, kakao prah, prašak za pecivo
i so.
Dodajte jaja, mleko, ulje i vanilu. Mutite mikserom srednjom brzinom oko jedan
minut.
Dodajte vodu i nastavite još malo da mutite dok se ne sjedini. Smesa će biti
retka, ali ne brinite, tako treba da bude.
Smesom napunite korpice, ali ne do samog vrha, oko 2/3.
Pecite 18-22 minuta.
Čokoladni fil sa sirom
125 gr putera (ostavljenog na sobnoj temperaturi da smekša)
60 gr kakao praha
250 gr krem sira (philadelphia, mascarpone, bilo koji krem sir samo da nije slan)
1 kašičica ekstrakta vanile
600 gr šećera u prahu
1-4 kašike slatke pavlake
U velikoj činiji umutite puter dok ne postane kremast. Dodajte kakao prah i
mutite dok se ne sjedini u potpunosti. Dodajte krem sir i mutite još pola
minuta. Dodajte vanilu i postepeno šećer u prahu. Pojačajte brzinu miksera i
mutite još nekoliko minuta. Polako dodajte slatku pavlaku. Ako fil nanosite
nastavcima za šlag, onda stavite manje slatke pavlake da bi se željeni oblik fila
održao.
Fil možete čuvati u frižideru nekoliko dana u zatvorenoj kutiji i pre upotrebe
ga samo malo zamutite mikserom.
Napunite kesu za ukrašavanje, stavite željeni nastavak, i fil nanesite na
cupcakes.
Sve je jako lepo, a recept za Čokoladni cupcake ce biti isproban :-)
ОдговориИзбриши