6.3.13

Brownies - najbolji čokoladni kolač na svetu

 

Američki čokoladni brauni je zaista najbolji čokoladni kolač na svetu. Možda sadrži u sebi previše čokolade, ali ja ga baš zbog toga obožavam. Moj omiljeni deo pravljenja ovog kolača je kada gledam kako se čokolada i puter polako tope, i naravno lizanje činije - mljac, mljac.

Probala sam mnogo različitih recepata za braunis, i čini mi se da je ovaj najpribližniji pravim američkim. Izvol'te pa probajte.
























Brownies

375 gr putera
375 gr čokolade za kuvanje
4 jaja
350 gr šećera
1 kašičica ekstrakta vanile
225 gr brašna

Postupak je prilično jednostavan.

U šerpi istopiti puter i čokoladu i sačekati da se malo prohladi. Dok se čokolada hladi, umutiti jaje i šećer. Toj smeši dodati čokoladu i mutiti dok se ne sjedini, a zatim dodati i brašno, pa još malo mutiti. Ako vam nije teško možete i ručno mešati varjačom. Podmazati pleh veličine 20cm x 30cm i peći na 200 stepeni 30-45 min. Znaćete da je kolač gotov pomoću starog trika sa čačkalicom. Braunis treba da budu mekani u sredini, a spolja krckavi.

Kada je kolač gotov isecite ga na kocke. Možete ga preliti topljenom čokoladom ili nekim drugim filom, ali lično mislim da je to previše. Dovoljno je ukrasiti ga malo pomoću šećera u prahu i šablona.


Uživajte!
















1 коментар: