8.3.13

Čokoladni čajni keksići















Neki ih zovu božićni kolači, neki štrcani kolači, neki čajni keksići. Lako ih je napraviti, brzo se ispeku i veoma su ukusni. Mogu biti različitih oblika, preliveni čokoladom, ukrašeni čokoladnim ili šarenim mrvicama. Da biste ih napravili potrebna vam je presa/pištolj za kolače. Presu nije teško nabaviti, može se kupiti u skoro svakom većem supermarketu, a izgleda ovako
















Čokoladni keksići

280 gr putera
225 gr šećera
115 gr žutog šećera
2 velika jaja
1 kašićica ekstrakta vanile
350 gr brašna
70 gr kakaa
1 prašak za pecivo

Zagrejati rernu na 170 stepeni.
U velikoj ciniji umutiti puter i šećer. Dodati jaja, jedno po jedno. Dodati vanilu. U drugoj činiji pomešati brašno, kakao i prašak za pecivo. Dve smeše postepeno sjediniti.

Veoma bitna napomena: pleh u kome pečete nemojte podmazivati i nemojte koristiti teflonske plehove jer se keksić neće zalepiti za pleh kada ga izbacite iz prese.

Peći 10-12 minuta. Trebalo bi da dobijete oko 50-60 keksića.

Srećan 8. mart!


Нема коментара:

Постави коментар