24.2.13

Hleb od bundeve


Možda ovo nije baš dobar naslov, jer recept koji sledi više podseća na kolač nego na hleb, ali ajde neka ostane ovako kako je - neka bude to hleb od bundeve. Recept je za jednu veknu hleba, ali on je toliko ukusan i sočan da ćete odmah poželeti da ispečete još jedan. Može se jesti i sutradan. Predlažem da ga isečete na kriške, ubacite u toster i premažete puterom. Prijatno!


Hleb od bundeve

200 gr brašna
1/2 kašičice soli
200 gr šećera
1 prašak za pecivo
250 gr rendane bundeve
120 ml suncokretovog ulja
2 jajeta, umućena
50 ml vode
1/2 kašičice muskatnog oraščića
1/2 kašičice cimeta
120 gr oraha, iseckanih

Zagrejati rernu na 180°C. U pleh za pečenje hleba staviti peki papir.

U jednu činiju staviti rendanu bundevu, ulje, umućena jaja, vodu i začine i mešati varjačom dok se ne sjedine. Zatim dodati brašno, šećer, so i prašak za pecivo. Kada su se svi sastojci sjedinili, dodati sitno seckane orahe.

Peći 50-60 minuta.





Нема коментара:

Постави коментар