13.6.13

Mini torta sa jagodama






















Preznojila sam se dok nisam smislila naslov. Beze torta sa jagodama. Čokoladne beze tortice. Mini torte od puslica. Tortice od čokoladnih puslica sa jagodama...

Ako vam se svideo recept za čokoladne puslice, ove mini torte će vas oduševiti. U kombinaciji sa šlagom i jagodama, ova tortica predstavlja idealan dezert.

Mini torte sa jagodama se zaista lako prave.  Recept za beze kore, tj čokoladne puslice je jednostavan i ne zahteva dugo pečenje.






















Mini torta sa jagodama

Recept za čokoladne puslice
200 ml slatke pavlake
2 kašike šećera u prahu
jagode, oko 500 gr (iseckane na šnite i za ukras)

Smesu za kore pripremite prema uputstvu. Napunite kesu za ukrašavanje i stavite najveći okrugli nastavak, ili napunite kesu za zamrzivač i makazama isecite vrh. Pleh prekrite peki papirom. Smesu polako istisnite iz kese praveći krugove jednakih veličina. Neće vam sve kore biti iste veličine ali to i nije toliko bitno.

Kore pecite na 170 stepeni. Posle 8-9 minuta okrenite pleh, pa pecite još 8-9 minuta. Skinite ih sa pleha tek kad se ohlade da se ne bi polomile.

Umutite slatku pavlaku sa malo šećera i isecite oprane jagode na šnite.

Umućenu slatku pavlaku stavite u kesu za ukrašavanje sa zvezdastim nastavkom. Istisnite je u krug na koru, zatim poređajte iseckane jagode. Preko jagoda, stavite još jednu koru i šlag, pa sve ukrasite jednom lepom velikom jagodom sa peteljkom.
















<a href="http://www.bloglovin.com/blog/9705237/?claim=vnghj697t9u">Follow my blog with Bloglovin</a>  

Нема коментара:

Постави коментар