6.6.13

Čokoladne puslice



















Nikad nisam volela puslice i nisam razumela kako neko može da ih jede. Pa to je samo šećer, to nema nikakav ukus - uvek sam govorila. Jeste lepo izgledaju, ali šta ja imam od toga.

Ali onda sam jednog lepog dana naletela na recept za čokoladne puslice. Naravno da puslice mogu biti sa ukusom čokolade, pa čokolada ide uz sve. Kako se toga ranije nisam setila! Prvom prilikom sam isprobala recept i zauvek se zaljubila u čokoladne puslice.

Ove čokoladne puslice su preukusne, i što je još bolje lako se prave - od samo četiri sastojka.

Rendana čokolada. Kakao prah. Šećer. Belance.

Spolja krckave, a iznutra mekane.























Čokoladne puslice

oko 7 belanaca, 250 ml
500 gr šećera
30 gr kakao praha
125 gr rendane čokolade

Zagrejati rernu na 170 stepeni.
Belance i šećer staviti u šerpu i na veoma tihoj vatri mešati dok se šećer ne istopi.
Kada se šećer istopi, mikserom mutiti najjačom brzinom dok belance ne postane gusto i belo.
Zatim dodati rendanu čokoladu i kakao prah. Nežno mešati i polako špatulom sve sjediniti.
Pleh prekriti peki papirom.
Napuniti kesu za ukrašavanje i staviti zvezdasti nastavak. Polako istisnuti puslice na pleh.
Ukoliko nemate kese za ukrašavanje i nastavke, puslice možete oblikovati običnom kašikom ili kašikom za sladoled.
Peći 8-9 minuta, pa okrenuti pleh i onda peći još 8-9 minuta. Znači sve ukupno 16-18 minuta.
Puslice će blago popucati ali ostaće mekane iznutra.


 

Нема коментара:

Постави коментар