17.4.13

Korpice od čokolade sa maskarpone filom
























Sa samo nekoliko sastojaka može se napraviti predivan dezert. Jeste malo pipav, ali predivan i preukusan. Za korpice je potrebna samo čokolada, a za fil čokolada i maskarpone sir.

Pažljivo pravite korpice. Naoružajte se strpljenjem. Na pola puta ćete zažaliti što ste počeli. Čokolade će biti na sve strane. 


Korpice od čokolade sa maskarpone filom

za korpice:
20 papirnih korpica za kolače
100 gr crne čokolade

za fil:
100 gr mlečne ili crne čokolade
1/2 kašičice ekstrakta vanile
200 gr maskarpone sira

Istopite 100 gr crne čokolade i ostavite sa strane da se nekoliko minuta prohladi. Ukoliko imate pleh za mini mafine, poređajte papirne korpice u pleh. Svaku korpicu napunite kašičicom istopljene čokolade i polako četkicom za bojenje premažite unutrašnji deo korpice čokoladom. Gledajte da pokrijete celu korpicu, do samog vrha, i da vam čokolada lepo uđe u svaki procep. Ako nemate pleh za mini mafine na običan ravan pleh stavite peki papir, i kada papirne korpice premažete čokoladom, položite ih naopačke na pleh. Trebalo bi da imate dovoljno čokolade za 20 korpica. Premazane korpice stavite 30 minuta u zamrzivač.

Sad sledi zeznuti deo. Papirne korpice morate polako odlepiti sa čokoladne korpice. Izvadite ih nekoliko iz zamrzivača, jer ako ih izvadite sve možda će početi da se tope. Ili otvorite vrata od zamrzivača i odlepite papirne korpice dok vam je pleh u zamrzivaču, tako se sigurno neće otopiti - nadam se da moj muž neće pročitati ovaj deo o otvorenom zamrzivaču :), to je zabranjeno :). Sigurno će vam neke korpice malo popucati, ali nema veze jer su sve jedno ukusne - puknute ili savršenog oblika. Kada ste skinuli sve papirne korpice, vratite ih u frižider.

Za pripremu fila potrebno je prvo istopiti 100 gr crne ili mlečne čokolade. Čokoladu sipati u prethodno umućeni maskarpone sir. Dodati vanilu, i mutiti dok se sve ne sjedini.

Fil sipati u kesu za ukrašavanje sa zvezdastim nastavkom i puniti korpice od čokolade. Po želji ukrasiti čokoladnim srcem ili nekim drugim ukrasom.



Нема коментара:

Постави коментар