1.8.13

Sladoled od višanja

Kopajući po zamrzivaču naišla sam na prošlogodišnji paket višanja. Odmah sam počela da smišljam šta bih mogla sa tim paketićem da uradim i tužno zaključila da ove godine nismo obrali dedinu višnju. Iako me je uvek nerviralo što mi zauzmu pola zamrzivača, kolači od dedinih višanja su najbolji.

























Šta napraviti od pola kilograma višnjica?

Pitu? Bakin kolač sa višnjama?
Suviše je vruće da bi se palila rerna.

Znam......SLADOLED!


































Zašto se uopše cimati i praviti domaći sladoled kad u radnji možeš da biraš do mile volje?


  1. zato što ti je ostao paket višanja u zamrzivaču, a suviše je vruće da praviš pitu i pališ rernu
  2. zato što ti je sestra pre godinu dana kupila kalupe za sladoled, a koristila si ih samo jednom
  3. zato što je domaći sladoled dijetalan ;)      

























Ako pazite na liniju ovaj sladoled možete jesti bez griže savesti. Nema veštačkih dodataka i zaslađuje se medom.

Umesto višanja možete staviti bilo koje voće. Pijace su sada prepune bobičastog voća, pa izvolite, birajte. 

Da li da ovu činiju punu zdravlja pretvorim u sladoled ili da je odmah pojedem?































Sladoled od višanja

450 gr višanja
250 ml jogurta
2-3 kasike meda

Višnje operite i očistite od koštica. Ukoliko koristite zamrznute višnje, izvadite ih da se malo odmrznu (nema potrebe da se u potpunosti odmrznu, samo malo, dovoljno da mogu da se stave u blender i lepo sjedine sa jogurtom i medom).

U blender stavite višnje, jogurt i med. Pulsirajte dok ne dobijete željenu teksturu. Neki vole da u sladoledu osete komadiće voća, a neki vole da im sladoled bude kremast.

Po želji dodajte još meda.

Smesom napunite plastičnu kutiju, poklopite i stavite u zamrzivač. Poželjno je s vremena na vreme izvaditi sladoled iz zamrzivača i viljuškom ga promešati, dok ne počne da se zamrzava. Idealno je praviti ga u aparatu za pripremu sladoleda. Ukoliko imate kalupe za sladoled upotrebite ih.

Ovim receptom sam napunila 6 kalupa za sladoled.

Нема коментара:

Постави коментар