Čini mi se da u poslednje vreme svi imaju svoju verziju hleba od banana. Ovo je moja. Uz mali dodatak jabuka i prirodno zaslađen medom.
Hleb od banana i jabuka
Sastojci
230 gr brašna od spelte
¾ kašičice cimeta
½ kašičice muskatnog oraščića
¾ kašičice cimeta
½ kašičice muskatnog oraščića
1 ½ kašičica praška za
pecivo
1 kašičica sode bikarbone
½ kašičice soli
70 grama oraha (mlevenih
ili sitno seckanih)
85 grama putera
85 grama sosa od jabuka / skuvane i ispasirane (otprilike jedna manja jabuka)
100 grama meda
2 jajeta
1 kašičica ekstrakta
vanile
280 grama banana, bez kore
(oko 3)
¼ šolje kefira
Postupak
· Zagrejati rernu na 180 stepeni.
· Otopiti puter i staviti sa strane da se ohladi.
· U činiji umutiti jaja i staviti sa strane.
· Pomešati suve sastojke: brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu,
cimet, muskatni oraščić, so, i staviti sa strane.
· U velikoj činiji ispasirati dobro banane viljuškom. Dodati
jabuke, med, vanilu, jaja, kefir, ohlađeni puter i orahe.
· Postepeno dodavati suve sastojke. Ne mešati previše, tek da se sve
sjedini.
· Sipati u pouljen pleh za hleb.
· Staviti u zagrejanu rernu na 180 stepeni, na donjoj srednjoj visini
20 minuta. Posle toga podići na srednju prečku i peći još 20-30 minuta.
Нема коментара:
Постави коментар