9.11.14

Brownie u šolji


Nekada mi se toliko jede nešto slatko da hoću da umrem! Neki lep, čokoladni kolač, još uvek topao iz rerne. Ali mi se isto tako nekad ne sprema pleh pun kolača. Ne vadi mi se mikser. Ne ide mi se u radnju da dokupim ono što mi nedostaje u špajzu. Ne peru mi se sudovi koji ostanu - činija u kojoj sam mutila, šerpa u kojoj sam topila čokoladu. Jeste, nekad sam stvarno lenja. Ali mnooogo volim kad mi kuća zamiriše na čokoladu.Volim da smućkam nešto na brzinu, zgrabim kašiku, i uživam.


Moja omiljena poslastica su brownies. Ali kad njih napravim, nema šanse da se zaustavim samo na jednom parčetu. Ili ceo pleh, ili ništa. Zato je recept za brownie u šolji savršeno rešenje za iznenadnu "glad". Na internetu ima dosta recepata, i nije lako odlučiti se za jedan jer svi zvuče primamljivo. Zato sam morala sve da ih isprobam. Bilo je teško, priznajem, ali neko mora i to da radi.


Onaj sa jajem je bio suv, što me je iznenadilo. Onaj sa jogurtom i integralnim brašnom je bio ok, ali se jogurt malo više osećao. Onaj sa uljem je bio mnogo mastan. 

Pobedio je naravno puter!! Savršeno mekan, vazdušast, ma božanstven. Chewy gooey brownies! Još sa kuglom sladoleda od vanile i malo bobičastog voća! Savršenstvo!



Brownie u šolji

Sastojci
2 kašike rastopljenog putera
2 kašike vode
1/4 kašičice ekstrakta vanile
prstohvat soli
2 kašike kakao praha
4 kašike šećera
4 kašike brašna

Postupak
Rastopiti puter u mikrotalasnoj ili na ringli, pa ga sipati u odgovarajuću šolju. Dodati vodu, vanilu i so pa dobro promešati. Dodati ostale suve sastojke (kakao, šećer, brašno) i mešati viljuškom/kašikom dok se ne sjedini.

Staviti u mikrotalasnu i peći 1:30 minuta na HIGH. Po želji staviti kuglu sladoleda ili malo šlaga.

Prijatno!