1.10.13

M&M brownies: Pinterest fail

Neka dignu ruke svi oni koji su navučeni na Pinterest! Oni koji nisu neka kliknu ovde i prepuste se uživanjima. Pinterest predstavlja neiscrpan izvor motivacije i inspiracije. Preko svog naloga možete sačuvati slike i web stranice koje vam se sviđaju, i možete pratiti šta se vašim prijateljima sviđa. Moderna verzija sveske svaštare.

Povratak sa mora nije mogao da prođe bez posete free shop-u, a iz free shop-a se ne može izaći bez velike velike kese M&Ms-a. Dobro, dve velike kese. Jedna je nestala brzinom svetlosti, a drugu sam morala da sakrijem.






















Razmišljala sam šta bih mogla da uradim sa njima, u šta da ih ubacim. Obratila sam se Pinterestu, razgledala, razmišljala i odlučila - M&M brownies!!! To nikako ne može da ispadne loše! To sam bar mislila dok nisam pleh izvadila iz rerne.

Slika i recept preuzeti sa sajta http://www.leannebakes.com















Prvobitno nisam htela da ovaj recept stavljam na blog. Sramota! Ja sam odlična kuvarica. Meni svaki recept uspe! :) Kamo sreće!

Iako sa izgledom kolača ne mogu baš da se pohvalim, ukus je fenomenalan. Recept je za nijansu drugačiji od recepta koji obično koristim za brownies, ali podjednako ukusan. Umesto čokolade stavlja se kakao, i za nijansu manje putera.

Znam gde sam pogrešila, i sledeći put ću ispraviti svoju grešku. M&Ms-i koje sam nakon sipanja testa u pleh posula po površini brzo su upali u testo, i kad je ono naraslo, jadničci su se utopili. E sad, ili sam ja stavila previše praška za pecivo ili je trebalo da M&Ms pospem kada se površina kolača malo zapeče. Istražiću pa ću javiti!


Moram uskoro da ponovo probam ovaj recept, samo moraću da nađem neku domaću zamenu za M&Ms. Možda Bonibon ili No problem.

Kako god da izgledaju, brzo su se pojeli.




M&M brownies

200 gr brašna
1 prašak za pecivo
1/2 kašičice soli
250 gr putera
100 gr kakao praha
350 gr šećera
4 jaja
1-2 kašičice ekstrakta vanile
300 gr M&Ms 

U šerpici istopiti puter pa u njega sipati kakao i dobro promešati.
U većoj činiji mikserom umutiti jaja pa dodati šećer i vanilu. Mutiti dok se ne sjedini.
Zatim sipati puter i kakao. Mutiti mikserom ili mešati varjačom. Dodati ostatak sastojaka i mutiti dok se sve ne sjedini. Jednu šaku M&Ms ostaviti sa strane a ostatak sipati u smesu i promešati varjačom. 
Sipati u podmazan pleh veličine 33x23x2 ili približno te veličine. Na pola pečenja, ili kad vidite da je kolač narastao ali se još uvek nije zapekao, pospite po njemu preostalu šaku M&Ms-a.
Peći 25-30 minuta na 175 stepeni.